Gott nytt år!

Vill bara först säga, förlåt för kass uppdatering. Såg nu att inlägget om mitt 2014 inte ens har kommit ut och när jag letar efter det kommer det inte fram, så det har försvunnit på något vis, Suck.. menmen! Får skriva om det en annan dag. 

Idag så är det nyårsafton, vad ska ni göra? Blir det bortafest med vännerna eller hemmamys med familjen? Låt höra! 
Själv ska jag iväg med min kille till hans kompisar på fest, blir lugnt ikväll med oss och några till, fyrverkerier o lite cider, perfekt. 

Vill även också säga att ta det lugnt med allt alkoholintag och fyrverkerier ikväll. Ni får försöka inleda året på bästa vis utan att må dåligt, och även tänka på hur mycket och vart ni smäller raketerna, för det finns djur som inte tycker det är lika kul som oss.

Dan före dopparedan

Hej på er! Har varit skönt att vara ifrån bloggen nu ett par dagar, har varot så hektiskt med allt som ska fixas inför julafton som redan är imorgon, kan ni förstå det? Tänk att året som har varit har gått så himla fort nu!

Tänkte göra en årssummering som kommer komma upp lite senare. Ska bli kul att kolla igenom vad jag har gjort varje månad. 

Juste! Måste även visa er mina julklappar jag fick av mina kompisar igår, såå fina. Först fick jag två ljus och två små fat att ha ljusen på, jättefina. Sen kom dom med den "riktiga presenten" som var en tavla med olika tavlor i, med massa bilder på oss tre. Såååå fint ❤

Nu ska jag fortsätta slå in julklapparna, duscha och fixa lite. 

Har ni fixat klart julklapparna än eller är ni ute i sista sekunden? Hur ska ni fira jul? Kommentera!

...

Är bara så otroligt trött just nu för att ens orka skriva något speciellt, kikar in här imorgon och skriver om det är någon som läser. Hade!

Saknar

Saknar ridningen så mycket, vill bara bli bra nu och köra på! Är redo för att lära mig, kämpa och svettas ännu mera timmar i stallet! 
 
'
 

Mina drömmar och mål

..det är en sak jag tänker på ofta. Vad vill jag egentligen med mitt liv? Vad vill jag satsa på?
 
När man var liten så var ju saker så självklara, "jag ska bli ridlärare, polis eller delfinskötare". Nu när man är stor så har man ju insett att det kanske inte är så kul ändå. Man inser att man vill ta ut mera av sitt liv, man har drömmar, mål och ambitioner till något. Det här med att hoppa av skolan och gå hemma är inte så kul ändå, även om tanken far förbi ibland. 
Jag har såklart ett väldigt långsiktit mål med mitt liv, och det är att bli en framgångsrik dressyrryttare och kanske hålla på med unghästar på sidan av. Mitt största mål är att rida de största klasserna, en bit kvar men jag ska fanimej dit!
Jag har alltid tyckt att det här med skolan är jobbigt, när jag var liten hade jag lätt för mig men ju äldre jag vart desto mer hade jag svårt att ta in saker och hitta ett sätt att lära mig på. Jag har kommit så långt som andra året på gymnasiet, och efter sommaren är jag inne på sista året och därefter är det studenten. Kan ni gissa om jag längtar? Det ska bli såå skönt att släppa skolan, veta att man har alla möjligheter i världen att göra precis vad man vill och dessutom veta att ens största dröm kan verka långt bort, men egentligen är bara bakom hörnet. Jag längtar bara så jädrans mycket. 
 
Jag har mina delmål, för man kan inte bara stå och kolla på ens största mål utan att uppnå delmål på vägen dit.
Mitt första delmål är att utvecklas som ryttare. Jag har redan kommit så långt som ryttare, men jag har fruktansvärt låååångt kvar innan jag blir riktigt duktig. Och som dom säger, man blir aldrig fullärd. 
Mitt andra delmål är att starta en första dressyrtävling så småningom. Jag har hittills bara tävlat en enda gång, och det var i western för över två år sedan. 
Mitt tredje delmål vet jag fortfarande inte vad det är, men det visar sig. För först ska jag klara de två första. Jag ser så mycket fram emot vuxenlivet, och först och främst att kunna köpa min första egna häst så fort jag har råd.
Lovisa och hennes ridtravare Indiana, dom har kommit riktigt långt på kort tid, här på deras första dressyrtävling.
 
En annan sak jag har tänkt på angående drömmar och mål, är när folk inte tror på en för att man inte har förutsättningarna att lyckas. Vadå? Finns det en regel på vad man ska ha och inte ha för att lyckas? Jag ser det såhär. Visst, du som är 13 år och har ridit de mesta som man kan rida med dina ponnyer som din mamma eller pappa köper åt dig kanske har mer förutsättningar att lyckas snabbare än vad jag som fyller 18 år och rider två ggr i veckan på mitt ridgymnasium och utöver det rider på min medryttarhäst varje helg kanske inte har lika mycket förutsättningar. Men är det verkligen förutsättningarna som räknas? Ja till viss del, men jag ser mer att ambitionen för sporten och viljan att lyckas har MER betydelse än något annat. Sen är ju förutsättningarna bara en fördel. Annars får man svettas och kämpa mer än de andra bara.
 
Vad jag ville komma fram till är att man aldrig ska tro att man själv har mindre chans att lyckas än någon annan, vill du något, go for it. Vad kan stoppa dig mer än viljan? Ingenting.
 
Min dröm är att bli lika duktig som Charlotte och Valegro.

Sjukstuga

Jag är fortfarande hemma och sjuk, världens huvidvärk och bihåleinflammation, kan det bli bättre? Jag skulle egentligen ha dragit ut tänder hos tandis imorse, men tandläkaren var sjuk och jag likaså, så nästa tid är inte förrän 7 januari. Inte jättelångt tills dess iallafall! Nästa omgång med att dra ut tänder är den 3 februari och den 13 februari sätter jag in tandställningen. Typ äntligen! Har väntat i över ett år nu!

Imorgon får jag jullov, en jag kommer nog inte orka gå till skolan då heller. Vi har skridskoåkning, biologi och svenska. Kan bara vara med på de två sista lektionerna då jag inte vill riskera något med tån nu när den läker. Så jag har iprincip jullov nu! 
I helgen ska jag nog om jag känner mig lite bättre, rida för första gången på över tre veckor. Ska bli så kul! Det blir på Jaco isåfall, stallets enda westernhäst. 

Fail

Här är filmen från när jag hoppade Micke för några veckor sedan, närmare bestämt 4 veckor tror jag. Han skötte sig enormt bra tills han hoppade mig ur sadeln i själva språnget, då kom jag ur balans och han passade då på att köra en ponnynit direkt efter hindret. Vi är fortfarande inte riktigt haj på det här med hoppning, han är verkligen jätteduktig, men fortfarande ung och obalanserad. Vi fick dock fina lovord att han kan hoppa och han använder kroppen fint. Så fortsätta hoppa ska vi göra som en rolig grej på sidan av dressyren, för kul tycker han verkligen att det är!
 
Kolla, jag dööör verkligen. HAHA!

Körkortsteori

När man ligger hemma och är sjuk, IGEN att tillägga, så finns det inte så mycket att göra mer än vila, kolla på datorn etc. Så medan man väntar på bättre tider och är i den åldern för att plugga till körkort (vilket jag är), och man inte har några böcker till hands, så tänkte jag tipsa om tre bra sidor där man kan plugga teorin online helt gratis!
 
Första hemsidan finns HÄR. En enkel och bra hemsida som ger bra frågor, och man får veta om man blev godkänd eller inte. Klicka på länken, scrolla ner lite och skriv in ditt förnamn i rutan, sen är det bara att klicka på "starta teoriprov" och köra igång!
 
Andra hemsidan finns HÄR. Också väldigt enkel sida med bra frågor, dock inte lika många som den första. Klicka på länken, scrolla ner en liten bit på sidan och sedan klickar du på en stor ruta på vänster sida av hemsidan där det står "starta test" och så är det bara att köra igång!
 
Tredje och sista hemsidan finns HÄR. Lite mer avancerad sida med betydligt mer frågor, här kan man också plugga på alla vägmärken och se på filmer om olika situationer i trafiken etc. Det finns körkortsfrågor och teoriprov. Klicka bara på länken och sedan till vänster på sidan klickar du på knappen där det står "gratis teoriprov".
 
Hoppas ni uppskattade det här, alla kan ju självklart gå in. Även ni med körkort för att finslipa kunskaperna lite och ni utan för att plugga på. Även om du inte har åldern inne för att ens övningsköra är det ett bra sätt att se och känna på frågorna som kommer komma när du ska skriva ditt prov, och saker att tänka på vid uppkörning och övningskörning!
 

Snälla tomten..?

Två schabrak som är såå snygga enligt mig. Priset ligger dock lite högt på prislappen enligt mig, men drömma kan man ju alltid. Det bruna är från Eskadron och finns i brunt, marinblått, ljus- och mörkturkos och finns att köpa HÄR.
Det marinblåa schabraket är från Equestrian Stockholm och finns i olika färget på schabrak och läderkanterna. Finns även i hoppmodell och det finns att köpa HÄR.
 
Brunt och marinblått är sååå snyggt på fux, speciellt det marinblåa med brun matt läderkant till höger. Mums!

Skolan

Sitter i skolan nu, varit en lugn dag hittills. Bara tre lektioner idag och nu är jag inne på sista lektionen som är svenska. När jag kommer hem blir de lugnt och fixa lite skolarbeten. Såhär mörkt var de när jag åkte till skolan.. lika mörkt är de när jag kinmer hem varje dag, nu får snön komma så de blir lite ljust och mysigt ute!

Tröttare än tröttast

Är såå fruktansvärt trött idag, vaknade imorse och tänkte "shit, har natten redan tagit slut?!". Dock somnade jag halv två inatt för det gick inte att somna.. sov hela biten på tåget dit och kände mig som en zombie i skolan. Idag fick vi longera två och två, gick sådär. Kunde ha gått bättre, lättare när man har en häst man känner och gör så man brukar göra. I skolan följer vi alltid "böckernas regler", vilket är "korrekt" eller vad man ska säga. Svårt när man har lärt sig på ett och ska lära om på ett annat!
 
Är alldeles för trött för att komma på något vitsigt eller bra att skriva om, har legat i sängen sen jag kom hem halv fyra. Så det tänkte jag fortsätta med hela kvällen tills jag ska sova. Hade bra!
 

Hej, igen?

Måste bara först säga.. HEJ! Senaste gången som jag skrev här ordentligt var i somras, sen kom det upp ett videoklipp på Micke och nu ett till inlägg, och jag sa att jag skulle blogga flitigt.. känns inte riktigt som min grej. Jag vill blogga, men samtidigt så är det svårt utan färska bilder och motivation. Det är ju verkligen kul när det går uppför!
 
Läget just nu är väl sisådär, haha. Det gick framåt med Micke som jag har börjat ridit på nu, sist jag red var för snart 3 veckor sen då jag åkte på en bruten tå. Olyckan var som tur var en väldigt olycklig en, vi var ute och red så vart hästen min vän red på sur på min häst så den sparkade upp och jag fick smällen, gjorde sabla ont och inte nog med det så var vi ca 20-30min ute i skogen så bara att skritta hem då, haha.  Väldigt smart sisådär några dagar innan en hel helg planerad i Stockholm och SIHS.. not. Nu har det ju gått snart 3 veckor, på lördag, utan ridning eller någon form av stödjning på foten. Har börjat gått nu sen en vecka tillbaka och kan stödja då och då men tån är fortfarande stel och kan inte böja den neråt. 
Förhoppningsvis så får jag börja rida om en vecka eller så, hoppas! *peppar peppar*
 
Har världens roligaste klipp från en hoppträning för typ 3-4 veckor sen, den får ni inte missa!
 
Nu ska jag knapra lite alvedon, kika på en film och gå och lägga mig. Är sjuk så ska bli skönt att kura ner sig under täcket. Nu får vi hoppas att jag är mer motiverad till att skriva här mera. Kram på er!
 
Våran underbara hund Madicken från i somras.

Bröllopsfotografering 2 augusti 2014

 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon Zoom Lens/Macro EF 24-70mm 1:2.8
 
Några fina bilder jag klickade i somras på en väns bröllop. Hela bröllopet var helt underbart och brudparet och deras dotter + brudtärnan och marskalken var helt fantastiskt fina. Är inte hennes klänning helt underbar? En kväll man sent glömmer! Otroligt glad att jag stod som deras fotograf. Bilden inifrån kyrkan var dåligast då ljuset inte var det bästa och jag stod uppe på en balkong så vinkeln var inte så bra heller, ljuskronorna kom ivägen. Annars är jag faktiskt nöjd, vill ni se lite mer?
RSS 2.0