Firar nybliven 18Ă„ring 🎉

FrÄn idag

Blev en halvtimmes skritt utomhus tillsammans med Sandra och Cajsa idag. Huur mysigt som helst och Micke gick fram överallt trots massa spöken ;)
Efter det Äkte Cajsa och jag till Holvarbo och jag fotade nÀr hon red Juventus. Inte lika bra vÀder och lite kallare, men lika kul för det!

Mobilbilder och western

Imorse efter att jag vart klar med utslÀppet sÄ var det planerat att jag skulle rida Jaco, och sÄ blev det! Sagt och gjort sÄ kom Petter (Àgaren) och hade en trÀning för mig. 
TrÀningen gick faktiskt förvÄnansvÀrt bra. Fick goda ord omhur jag rider, och Àven kloka rÄd om vad jag mÄste tÀnka pÄ och vad jag mÄste förbÀttra. Kul med givande trÀningar dÀr man tar till sig oavsett bra eller dÄligt.
 
Vi övade som vanligt pÄ att han skulle vara lugn i alla gÄngarter, ha en lÄg och rund form och behÄlla den formen Àven om jag gav efter. Det gick en stund, sen föll han ur och dÄ var jag tvungen att gÄ pÄ igen. Men det gick bra de stunder han höll sig kvar, bara att öva vidare!
I western sÄ handlar allt om mjuka hjÀlper, lÄnga tyglar och vÀldresserade hÀstar. Man ska knappt visa att man gör nÄgot och hÀstarna förstÄr ÀndÄ, och det pÄ lÄnga slappa tyglar och helst med en hand. 
 
Sen körde vi galoppen och dĂ„ vart han otroligt stressad till en början, men efter en stund coolade han ner sig mera och var lite lugnare. Vi övade pĂ„ ett reiningmönster som gĂ„r som en Ă„tt-volt. Ena delen av "Ă„ttan sĂ„ rider man tvĂ„ stora volter och sen en liten, sen nĂ€r man kommer ur den lilla sĂ„ gör man ett byte och likadant pĂ„ andra delen av "Ă„ttan". SĂ„ tragglade vi och nĂ€r han gjorde det hyfsat bra eller bra sĂ„ böt vi mönster och bara red en volt pĂ„ varje del av Ă„ttan. Men nĂ€r vi skulle byta om volten sĂ„ höll jag i förvĂ€nd nĂ„gra extra steg sĂ„ han skulle byta pĂ„ mitt kommando. Det gjorde han jĂ€ttebra tyckte jag. Ibland böt han innan, och ibland sprang han ivĂ€g. Överlag Ă€r jag faktiskt ganska nöjd!
 
Micke ville som vanligt bara mysa nÀr jag kom ner till hagen och skulle hÀmta Jaco, haha! Jag vet Àven att jag alltid bara har halvtaskiga mobilbilder. Men jag spar fortfarande till en kamera och snart sÄ.. snart sÄ ;)

Resterande veckoplaner

Halva veckan har nu gÄtt och jag Àr verkligen trött som ett as, rent ut sagt. Somnar direkt nÀr jag kommer hem frÄn stallet och Àr helt slut nÀr jag ska gÄ och lÀgga mig. Ett jobbigt sportlov hittills!
Men inte Àr det slut Àn. Har ganska mycket att göra de tvÄ sista dagarna av veckan, sen tar jag riktig helg och ska bara göra ingenting alls, förutom middag pÄ fredag med tjejerna och uteritt pÄ lördag förmiddag.
 
Imorgonbitti sÄ blir det utslÀpp igen, hade det idag ocksÄ, men jag böt till mig ett utslÀpp imorgon bitti mot ett av mina inslÀpp nÀsta helg. För att hjÀlpa en stallvÀn! Sen Äker jag hem och vid 15 nÄgongÄng sÄ följer jag med Cajsa upp till Holvarbo och fotar nÀr hon rider sin andra medryttarhÀst. Skoj!
 
Direkt efter det nÀr jag kommer hem ska jag svira om till finklÀder för dÄ ska jag fira min lillasyster som fyller 15. Redan? Kommer nog sova gott imorgon natt ;)
 
Fredag blir en lugn dag, men pÄ kvÀllen Äker jag med mina tjejkompisar och firar en av dom som fyllde 18Är för en mÄnad sen. Kommer hem pÄ lördag och dÄ Äker jag direkt till stallet för en uteritt pÄ Mickebus.
Söndag dÀremot, dÄ ska jag ta det sÄÄÄÄ lugnt!! Ska bli sÄ himla skönt med "lÄnghelg" med min underbara pojkvÀn. Hoppas ni ocksÄ fÄr en bra fortsatt vecka!
 
En vÀÀÀldigt gammal bild pÄ oss, typ precis nÀr vi vart tillsammans. Haha!

TWD och stearinljus

Jag Ă€r verkligen helt slut efter en dag som denna! Kom hem frĂ„n stallet för ett tag sedan, duschade och rĂ„kade dĂ€cka i sĂ€ngen i en timme. Åt sen mat och nu har jag precis lagt mig i sĂ€ngen, tĂ€nt ljus i hela rummet och slagit pĂ„ det senaste avsnittet av The Walking Dead. BĂ€ttre Ă€n sĂ„ kan det nog inte bli. 
 
Jag kan bara sÀga att, guuud vad duktig Micke var idag. Verkligen jÀtteduktig. Jag Äkte dit med Cajsa, skulle egentligen ha först fotat nÀr hon red Jaco och sen lika med Silje. Men det var bra vÀder ute sÄ vi fixade all markservice, hon longerade Jaco en stund och sen skrittade vi ut tillsammans med hennes lillasyster Moa en svÀng. Men innan vi red ut sÄ longerade jag Micke en stund för att bli av med överskottsenergin, busade en hel del gjorde han. Men sen skötte han sig! 
Efter att vi hade skrittat ut sÄ red jag in i ridhuset för att kÀnna pÄ honom i alla gÄngarter. Han var sÄ mjuk o fin, red pÄ lite lÀngre tygel och drev framÄt. Han var sÄÄ duktig. Rullade pÄ fint och duktigt. 
 
KÀndes mycket bÀttre Àn gÄrdagen. DÄ var han spÀnd, pigg och busig. Det blÄste storm ute och allt blev bara pannkaka. DÄ skrittade jag bara för att inte göra de vÀrre och efter en stund slappnade han av.
 
SÄklart fick han massa pussar o godis efter igÄr och idag. För han sköter sig bra oavsett! 
 

JÀttenyttig ridövning

En ridövning som vi gjorde pÄ hoppspecialen i onsdags förra veckan som Àr sÄÄ nyttig för precis alla sorters hÀstar att göra. HopphÀst som dressyrhÀst, ponnyer som storhÀst. Vi hade Fredrik Böhling den lektionen och eftersom han Àr dressyrtrÀnare sÄ skippade vi hindrena och körde pÄ markarbete med bara bommar pÄ marken den lektionen. Denna övning rekommenderas till absolut alla att öva pÄ och köra hemma emellan alla tÀvlingar. 
 
LÀgg upp bommarna pÄ det hÀr viset som jag har ritat upp hÀr nedan. 
Den röda bommen Àr en galoppbom pÄ stora A-volten. De tvÄ gröna bommarna Àr tvÄ galoppbommar lÀngst ena lÄngsidan med ungefÀr 12m emellan, alltsÄ 4 galoppsprÄng. De fyra blÄ bommarna Àr travbommar pÄ stora C-volten.
Det var jÀttesvÄrt att rita proportionellt i Gimp, men ni förstÄr nog ÀndÄ!
Först börjar vi pÄ travbommarna. Det enda man kan börja tÀnka pÄ Àr att först rida med bjudning och att komma rakt pÄ bommarna, inte mer Ät höger eller vÀnster, utan rakt pÄ. Denna övning Àr vÀldigt nyttig om man har en hÀst som gÀrna springer pÄ, eller gÀrna vinglar sig Ät det ena eller det andra hÄllet. Vill man sÄ kan man bygga pÄ med hur mÄnga bommar som helst, men fyra Àr bra att börja med. FortsÀtt i ena  varvet tills du Àr nöjd, byt varv sen och kör pÄ likadant.
 
Sen gÄr vi över till den röda galoppbommen pÄ volten. En enda bom pÄ en volt Àr vÀl inte sÄ svÄrt? Tror ni nej.. ;) Det Àr svÄrare Àn vad man tror, och dÀrför Àr denna övning otroligt nyttig! NÀr vi körde den pÄ hoppspecialen sÄ körde vi efter antagningarna pÄ Flyinge. Vi hade 10 försök pÄ oss, och vi var tvungna att klara minst 8. Gjorde man inte det pÄ Flyinge sÄ klarade man inte sig. Börja med det varvet du tycker Àr svÄrast, i mitt fall var det vÀnster, och börja bara galoppera pÄ volten och kÀnn efterhand hur du mÄste justera galoppen. Frambenen ska vara framför bommen och bakbenen bakom. Kom rÀtt pÄ bommen och rid varenda steg runt hela volten. Galoppera runt 10 varv och rÀkna hur mÄnga du klarar och inte klarar. NÀr du Àr fÀrdig sÄ skrittpausar du en stund och tÀnker efter vad du mÄste tÀnka pÄ till varvbytet. 
Byt sedan till det andra varvet och kör pÄ likadant. 10 varv och rÀkna hur mÄnga du klarar. TÀnk exakt likadant, vart har du hÀsten? Hur sÀtter hÀsten benen vid bommen? Kommer ni över rÀtt? NÀr du Àr klar sÄ skrittpausar du igen och tÀnker efter vad som var lÀttare i ditt starkare varv i jÀmförelse till ditt svagare varv? "Bara" en bom, men riktigt nyttig övning som sÀtter svagheterna pÄ spel!
 
Sen till de gröna galoppbommarna. DĂ€r var det alltsĂ„ 12-13m emellan och det betyder alltsĂ„ 4 galoppsprĂ„ng med storhĂ€st. Börja med att rulla pĂ„ i vanlig galopp en gĂ„ng pĂ„ din hĂ€st. Det för att se hur du ska Ă€ndra eller justera ridbarheten till nĂ€sta gĂ„ng. Du kanske mĂ„ste sĂ€tta i lite mer tryck i hĂ€sten för att fĂ„ till 4, eller kanske tvĂ€rtom, du kanske mĂ„ste hĂ„lla ihop den mer för att fĂ„ 4? Ni förstĂ„r. NĂ€r du sedan har satt 4 sprĂ„ng nĂ„gra gĂ„nger, försök sen att lĂ€nga ut och rida pĂ„ 3 galopsprĂ„ng. Även att korta ner och försöka rida pĂ„ 5 galoppsprĂ„ng.
 
SÄ hem nu och trÀna. TÀnk ocksÄ pÄ hur hÀsten tar pÄ en övning. Det Àr jobbigare Àn man tror och anpassa den efter din hÀst. Kanske bara köra 5-10 gÄnger pÄ varje övning sÄ den klarar alla, eller köra en i taget för att inte trötta ut ordentligt. Jag ska definitivt öva pÄ en i taget med Micke och öva massor.

Sportlov

Äntligen sportlov, och det inleder jag med sjukstuga som började redan i fredags.. men tjoho! Haft feber, ont i huvudet, hosta och allt vad det heter. Det vĂ€rsta börjar dock gĂ„ över nu. Men Ă€r fortfarande bara förkyld och nyser varannan sekund, men det börjar gĂ„ Ă„t rĂ€tt hĂ„ll och det Ă€r jag glad över.
 
Startade Àven morgonen med sovmorgon till klockan 11, sen en redig frukost och nu sitter jag med datan i vardagsrummet och mÀrkte att det ekade tomt hÀr. SÄ jag ska se vad jag kan göra Ät det nu!
Har Àven dealat med Cajsa, en tjej i stallet att hon ska fota mig och Micke nÄn dag i veckan. SÄ forhoppningsvis kommer det lite bilder sen! 
Kanske blir en tur till stallet idag ocksÄ, beror pÄ. Annars ska jag bara ta det lugnt och sÄ kanske Johan kommer sen. Ganska mysig dag ÀndÄ!
 
Har ni ocksÄ sportlov, eller har ni redan haft erat? 
 
 

Kunde inte sagt det bÀttre sjÀlv

AlltsÄ, om ni inte har kollat in JosÀfins blogg innan sÄ tycker jag att ni ska göra det nu. SÄ himla skön tjej och hennes vlogar Àr verkligen sÄ roliga. Den senaste kunde jag inte sagt bÀttre sjÀlv. TÀnker dock inte skriva om den utan ni fÄr se pÄ den sjÀlva hÀr nedan!
 

Plugghögar

Godmorgon FREDAG och Àntligen sportlov! KÀnner mig inge bra frÄn igÄr sÄ jag Àr hemma idag och försöker vila upp mig för att imorgon har jag lite saker inplanerade, fira min moster som fyllt Är och rida pÄ Micke. Sen kommer Àven Johan hit pÄ lördag morgon direkt efter sitt nattpass sÄ vi fÄr sova lite tillsammans iallafall, som tur Àr. Trodde jag skulle missa helgen med honom!
 
NÀr jag ÀndÄ Àr hemma nu sÄ ska jag ta itu med mina rester jag har i skolan, inte direkt en inlÀmning jag har. KÀnner absolut ingen motivation till gymnasiet just nu. Orkar faktiskt inte bry mig, sorgligt, men sÄ Àr det. Gör det endast för att det mÄste göras, och skulle jag hitta ett bra jobb just nu sÄ skulle jag övervÀga att hoppa av. Dock vÀger ju en examen ganska mycket om jag ska hitta ett annat jobb i framtiden. Hatar att det Àr sÄ! Kan man inte bara vara duktig pÄ sin sak och fÄ jobbet för praktiska delen, och inte för att man har vÀrldens utbildning? "Man blir inte bra pÄ nÄgot man inte tycker Àr roligt och vill göra."
 
Sitter Àven just nu och kikar runt pÄ mina favoritbloggar. Försöker hitta inspiration till min bloggmotivation och vad jag ska skriva om. KÀnns mest som om jag bara skriver om nÀr jag ridit och vad jag gör om dagarna. Ser ju att det Àr nÄgra som kikar in, sÄ vad vill ni lÀsa om pÄ min blogg? Vad vill ni veta mer om?
Bjuder pÄ en bild frÄn nÀr Erica, Jag och Josse red ut senast tillsammans, vilket var typ förra vÄren? Gud vad jag saknar vÄra helt galna uteritter, haha. Saknar Àven er tjejer!

Helt slut!

Har kĂ€nt hela dagen att nĂ„got inte riktigt varit rĂ€tt, jag har frysit och haft ont i kroppen. Men eftersom alla frös idag sĂ„ tĂ€nkte jag inte mer pĂ„ det. Åkte hem som vanligt frĂ„n skolan och mellanlandade en timme hemma innan jag Ă„kte och red pĂ„ Micke. VĂ€l hemma frĂ„n stallet sĂ„ kĂ€nde jag att det bröt ut helt och jag Ă€r nu sjuk för typ 59011 gĂ„ngen i Ă„r.. weei. Ont i halsen, slemhosta, ont i kroppen och huvudet. Perfekt! Ligger just nu i sĂ€ngen och hĂ„ller snart pĂ„ att somna, vila vila vila..
 
SjÀlva ridpasset pÄ Micke gick jÀttebra idag. Han sÀtts nu igÄng eftersom han Àr ren i benet och hostar inte lika mycket. Gjorde samma sak som nÀr jag var med Matilda och red lite. Skrittade fram för hand, longerade i alla gÄngarter en stund och sen hoppade upp och kÀnde efter. Han stod blixtstilla nÀr jag hoppade upp, vilket han inte brukar göra med mig. Han lyssnade bra i traven och hade perfekt framÄtbjudning. I galoppen var han ocksÄ duktig, dock nÄgon avsaktning men hellre det Àn att han flyger ivÀg haha. VÀrldens snÀllaste 6Äring och lugn som en filbunke!
 
Rider ut med Cajsa och Silje pĂ„ lördag, ska bli kul att se hur hon Ă€r mot honom dĂ„. Sist Ă„kte jag pĂ„ en spark och bruten tĂ„ för jag inte tĂ€nkte mig för att hon Ă€r ett redigt sto. Är nog lite klokare denna gĂ„ng! ;)
 
Bild frÄn allra första ridpasset pÄ Micke. DÄ lika snÀll som nu, förutom att han smet ut genom ridhusdörrarna med mig, haha.

Yesterday

IgÄr var det skola som vanligt hela dagen, sen nÀr jag kom hem tog jag det lugnt ett tag innan jag tog bussen till stallet. Kollade nÀr Matilda red Micke och sen fick jag hoopa upp en svÀng. Han sÄg jÀttefin ut och kÀndes Ànnu bÀttre, Àven om vi red utan krav var han ÀndÄ pigg, glad, mjuk pch positiv. SÄ skönt att de rullar framÄt nu! 
Efter Micke sÄ kom min syster upp till stallet och jag hÀngde pÄ in i ridhuset pÄ Jaco. Blev barbacka för första gÄngen idag och han skötte sig bra! 
 
Sen har jag Àven skrivit upp mig pÄ tre markarbetstrÀningstillfÀllen med Micke som Jessica Rick hÄller i. TvÄ tillfÀllen i mars och ett i början pÄ april. Ska bli spÀnnande och framförallt kul och lÀrorikt! 
 
SÄ skönt att det börjar kÀnnas bra igen och att jag kommer nÄgonvart. KÀnner liksom att jag börjar utvecklas nÄgot otroligt och Àven om det Àr svÄrt nu sÄ kommer det att bli lÀtt sen.
 

Helgen Àr över

Helgen har verkligen varit sÄÄ himla mysig och bra. Jag och min pojkvÀn firade alla hjÀrtans dag pÄ fredagen istÀllet för lördagen för vi skulle ivÀg pÄ lördagen. TÀnkte att det inte spelade nÄgon roll för jag tycker om honom lika mycket ÀndÄ ;) Vi gick pÄ bio, och nej inte pÄ Fifty Shades of Grey, vi kollade pÄ Jupiter Ascending. Den va faktiskt bÀttre Àn jag trodde! Innan Ät vi pÄ FoodCorten pÄ grÀnby och bara kollade runt lite innan bion. 
Jag satte ju Àven in tandstÀllningen fredag morgon. Har alltsÄ haft den i tre dagar nu, snart fyra, och jag mÄste sÀga att det var bÀttre Àn jag trodde. Har bara i överkÀken nu, sÀtter in i underkÀken i april. Men iallafall, jag har inga skavsÄr alls, har inte dödligt ont i tÀnderna som vissa sÀger, jag kan tugga mat om jag mosar maten helt och tuggar med tungan och liiiiiite med tÀnderna. Vissa fick mig att tro att det va de vÀrsta man skulle göra ;)
 
Sen pÄ lördagen sÄ fixade jag stallet pÄ dagen med hjÀlp av Johan, sen Äkte vi hem och tog det lugnt. PÄ kvÀllen Äkte vi ivÀg till en av hans kompisar och var dÀr till elva kanske. Tog det lugnt och hade de mys!
Idag har jag haft utslÀpp imorse, gick riktigt fort idag. Fick Àven tid över och fixade allt Ät Micke, tur att jag Àr sÄ snÀll för de visade sig att Àgaren hade blivit sjuk sÄ de behövdes!
 
Imorgon vankas skola och en hel vecka kvar innan sportlov. Jag gÄr ju i GÀvle sÄ alla hÀr hemma har sportlov veckan före mig. Ska bli sÄÄÄ skönt med en veckas ledigt!! Bara andas hÀst sÄ mycket det gÄr, vara hemma och bara ta det lugnt.
 
Hur har eran helg varit?
 

Men hej fredag!

Hej pĂ„ er! Sitter nu hos tandlĂ€karen och vĂ€ntar pĂ„ min tur,  har tid 10.30. Idag Ă€r det dags att sĂ€tta in tandstĂ€llningen i överkĂ€ken och jag Ă€r nervös som vanligt, haha. Kom Ă€ven pĂ„ att det Ă€r fredagen den 13e sĂ„ jag undrar hur detta ska gĂ„..
Anyway, ingen skola för mig idag. Orkar nog inte efter besöket hĂ€r och jag hade inte hunnit till gĂ€vle frĂ„n uppsala innan vi slutar sĂ„ ifag Ă€r jag hemma. 

Helgen ser ut sĂ„ att det kanske blir att Ă„ka med min syster pĂ„ en western-clinic hon ska va med pĂ„, fĂ„r se om jag ska med. Sen har jag hand om Micke lördag-söndag sĂ„ helgen blir bra Ă€ndĂ„ 😊
IgĂ„r red jag Ă€ven honom i en halvtimmes skritt i ridhuset, lite spĂ€nd var han, men jĂ€tteduktig Ă€ndĂ„. Han jobbar pĂ„ bra lilla plutten! 

Welcome thursday

Halloj! Trodde först att jag hade ont i magen för det spÀnde nÀr jag strÀckte pÄ mig, men sen mÀrkte jag att jag hade vÀrldens trÀningsvÀrk, i bÄde armar, ben, mage och rygg efter hopptrÀningen i skolan som vi hade igÄr. Hua! 
HopptrÀningen ja, vi hade ju specialidrott igÄr hela eftermiddagen och det innebÀr ju hopptrÀning. Jag hade Duchesse, ett SWB-sto född 2008. JÀttetrevlig tjej med lite humör. Men tÀnker man efter och kommer överens vilket vi börjar göra nu sÄ gÄr det bra tillslut. Hon Àr vÀldigt styv i mun och nacke och tar alla tillfÀllen att sakta av eller "streta emot" mina hjÀlper. Det i kombination med att jag Àr svag och ringrostig resulterade i en, enligt mig, inte sÄdÀr toppentrÀning. Men det Àr vÀldigt givande och utöver att det kunde gÄtt bÀttre, sÄ tycker bÄde jag och min lÀrare/trÀnare att det Àr en bra hÀst för mig, för det sÀtter mina svagheter pÄ prov och jag fÄr jobba lite extra för moroten.
 
Övningen igĂ„r sĂ„g ut som pĂ„ bilden nedan. Bara smĂ„hinder igĂ„r. LĂ€ngst ena lĂ„ngsidan (svarta hinder) sĂ„ var det en linje pĂ„ tre hinder med 16m meter emellan varje. Vi vĂ€rmde upp pĂ„ den linjen pch hindrena lĂ„g vĂ€l bara pĂ„ 50cm dĂ„ kanske. Vi skulle först hoppa pĂ„ fem galoppsprĂ„ng och det gick toppen, blev fyra nĂ„n gĂ„ng men i översikt gick de bra.
Sen till den bÄgen i mitten (röda hinder) var det som ni ser pÄ bilden 12m, 15m och 18 mellan de olika hindrena. Endast sockerbitshinder sÄ det var bara upphöjda bommar. Dock Àndrade min lÀrare avstÄnden dÀr eftersom för det blev tokigt sÄ vi red pÄ 4-5-4 galoppsprÄng. Det gick sÄdÀr de första gÄngerna.. kunde gÄtt bÀttre. Hon blev "stark" och drog ivÀg och jag lutar mig framÄt = hon saktar av. Men sista gÄngen gick det bÀttre, inte bra, men bÀttre. 
De gröna "hindrena Àr tre galoppbommar med 3m emellan. Dom gick toppen hela tiden sÄ ingen kommentar pÄ det. Sen gjorde vi en liten bana pÄ att starta först i höger varv och komma in pÄ den röda bÄgen, sen in pÄ den svarta linjen, sen likadant fast i vÀnster varv ocksÄ efterÄt. Det övningen var allra svÄrast. Vet inte alls hur mÄnga gÄnger jag tragglade om och om igen hela tiden. Antingen sprang hon som en tok och jag orkade inte sitta tillbaka sÄ jag bara Äkte med, eller sÄ satt jag tillbaka och hon orkade inte hÄlla ihop sig sjÀlv sÄ hon saktade av.. 
 
Det kunde ha gÄtt bÀttre, men trÀningen var sÄÄ nyttig och nu Àr de bara hem och trÀna Ànnu mera sÄ jag kan göra bÀttre ifrÄn mig nÀsta gÄng!
 
 

HopptrÀning

TrÀningen pÄ Duchesse idag i skolan gick bra och dÄligt, mer om den senare!

FrÄgestund!

Vi kör pÄ en frÄgestund nu tycker jag. FrÄga massor av frÄgor Ànda till nÀsta helg sÄ svarar jag pÄ första omgÄngen dÄ!
 
 

Promenad

Kort skoldag

Sitter pÄ tÄget hem nu, pÄ tisdagar gÄr vi en av vÄra kortare skoldagar, vilket gör att jag lyckas komma hem halv fyra och inte halv fem. Lycka!
Idag bestĂ€mdes de Ă€ven under dagen att jag ska fixa Ă„t Micke och Ă€ven rida om jag lyckas skrapa fram nĂ„gon som vill skritta ut, dĂ„ Ă€garen blivit sjuk. Annars blir de bara borsta, pussar och mys. Lika mysigt de med ❀

Annars dÄ? Dagen har som sagt rullat pÄ bra, har varit otroligt trött bÄde igÄr och idag, inte kul att halvt somna nÀr man mÄste lÀsa pÄ svenskan. Imorgon Àr det Àntligen specialidrott och hoppning, som jag har lÀngtat. Ska bli sÄ kul att starta upp igen!

Manne, en av favorithÀstarna pÄ Högbo RK dÀr vi har specialidrott.

Erica och Olivia del 1

HÀr Àr första drösen med bilder frÄn nÀr jag fotade Erica pÄ Kurant (den ljusa) och Olivia pÄ Mio (den mörka). Vill ni se en del tvÄ? :)
 
 Canon EOS 5D Mark II + Canon Zoom Lens/Macro EF 24-70mm 1:2.8

MĂ„ndag och Lervik

Hej pÄ er! Idag Àr det första dagen pÄ en vecka jag ser fram emot faktiskt. Vanliga skoldagar mÄndag-torsdag. PÄ torsdag direkt efter skolan sÄ Äker jag upp till stallet och fixar/rider Micke och sÄ har jag Àven inslÀppet av hÀstarna i stallet, sen fredag morgon sÀtter jag Àntligen in min tandstÀllning!! Tror jag aldrig har mÀrkt att nÄgon varit sÄ glad över att sÀtta in metallskrot i munnen, haha ;)
I helgen blir det Àntligen en lugnare helg Bara utslÀpp söndag morgon utav hÀstarna, drygt att kliva upp tio i sex, men skönt att ha stallet avklarat medan pojkvÀnnen fÄr sovmorgon ;)
 
Idag i skolan sÄ var vi pÄ Lerviks ridcenter/GÀvle RyttarsÀllskap, som vi alltid Àr pÄ pÄ mÄndagar. Först teori pÄ fm innan lunch och idag började vi med ett nytt arbete om skador och sjukdomar, intressant! Sen lunch och efter lunch sÄ longerade jag först en av mina klasskamrater pÄ en hÀst, efter 45-50min sÄ tog min ridlÀrare över och jag sprang upp till stallet igen och fixade iordning en annan hÀst jag skulle rida pÄ. Han heter Munsboro Zeb "Zeb" och Àr en ganska stor herre, 5Är gammal om jag inte minns fel och vÀldigt charmig pÄ alla sÀtt och vis. RÀdd om huvudet som de flesta irlÀndare brukar vara, men vÀldigt trevlig att jobba med dÄ inget kommer pÄ en rÀkmacka. Gick ganska bra idag och jag Àr nöjd :)
 
Sen sÄ vill jag bara tala om att uppdateringen ska bli sÄÄÄ mycket bÀttre nu. Vill verkligen försöka fixa en kamera sÄ jag kan leverera fÀrska bilder och inte behöva plocka och leta i arkivet. Ska Àven försöka fixa en ny design, haft denna sen i somras sÄ Àr dags nu ;) Sen behöver jag eran hjÀlp till vad NI vill lÀsa mer om pÄ bloggen, kommentera massor av tips nu!
 
 
TvÄ bilder pÄ Zeb frÄn GRS hemsida.
 

Dagens:

Är han inte söt i sina lĂ„nga öron och lĂ„nga ben? SĂ„ himla underbar.
 
Idag red jag ut i solnedgĂ„ngen med min syster pĂ„ Jaco. Även om hĂ€starna var mer Ă€n lagom pigga, sĂ„ var det vĂ€ldigt mysigt Ă€ndĂ„. SolnedgĂ„ng, snö och sĂ„dĂ€r precis lagom kallt. Riktigt riktigt mysigt. EfterĂ„t tog jag av all utrustning och stod och kliade honom med manborsten som funkar lika bra som massageborste, i nĂ€stan 20minuter. Han bara Ă€lskar det!
 
Förövrigt sÄ har jag hand om Micke hela helgen. Nu Àr det bara skritta som gÀller i ett par veckor sÄ fÄr vi se hur han kÀnns. Han har varit lite varm och svullen i kotan och liite halt i vissa steg, och inne pÄ kliniken sÄ visade han ingen hÀlta nÀr dom hade bedövat hoven. Antagligen klivit snett och vrickat sig. SÄ nu blir det som sagt bara skritt, men vi Àr lika glada för det! Hade dock varit roligare med massa galopp, men it is what it is ;)
 

Bloggar jag lÀser

Det finns nÄgra bloggar jag lÀser dagligen, vissa vet ni nog vilka det Àr medan andra kanske inte. Dom jag lÀser tycker jag Àr en salig blandning Àven om alla Àr hÀstbloggar. HÀr nedan stÄr alla jag lÀser, alla Àr verkligen vÀrda att gÄ in pÄ och spara som favoritmarkerat!
 
Ingridskoog.se
 
Ztreliin.se
 
Linnolsson.se
 
Johannagrant.se
 
Ponnysanning.com
 
Carolinebagfeldt.se
 
Oliiviiagustavsson.se
 
Splach.blogg.se
 
Jossanamigo.blogg.se

Amazona Sueca

 
Ingen som skulle vilja skĂ€nka dessa otroligt fina stövlar, fast i svart till mig? Åh sĂ„ stilrena och snygga dom Ă€r! Dock kostar dom skjortan, plus att jag helst skulle vilja ha ett par stövlar som Ă€r smidigare och lite mer allround, fast lika snygga. DĂ„ jag inte bara rider dressyr, utan hoppar med skolan och pĂ„ hemmaplan med Micke ibland ocksĂ„. DĂ„ vill man helst kunna korta lĂ€drena utan att det Ă€r stelt och tar emot. Sen skulle jag aldrig ha rĂ„d att köpa dessa och ett par mjukare till.. dĂ„ skulle jag bli ruinerad ;)
 
Om inte nÄgon av er lÀsare har ett par snygga och prisvÀrda korta chaps att tipsa om. Helst nÄgra med tunnt "skinn", eller inget alls precis i fram pÄ fotleden. De chapsen jag har nu har tjockt "foder" dÀr och nÀr man trampar ner hÀlarna sÄ blir det sÄ tjockt med bÄde skon och chapsen emot dÀr sÄ jag nÀstan fÄr blodstopp. Haha!
 

Andra gÄngen gillt

 
Ja dĂ„ var det dags igen, andra gĂ„ngen gillt. Imorgon vid den dĂ€r toden sĂ„ sitter jag i tandlĂ€karstolen för att dra ut de tvĂ„ sista tĂ€nderna. Är inte ett dug taggad.. sist tog det 10 dagar innan smĂ€rtan försvann och jag slapp alvedon+ipren. DĂ„ passar det perfelt, för den 13feb, 10 dagar efter sĂ„ sĂ€tter jag in rĂ€ls i överkĂ€ken (tror jag?). Lite mer smĂ€rta skadar ju inte haha!
RSS 2.0