Bloggtävling hos Josefin Strömberg

Jag är med och tävlar om ett Rambo Micklem Multibridle hos Josefin Strömberg. Var med ni också, länk till inlägget här under⬇#rambombj
 
http://nouw.com/Josefinstromberg/tavling-rambo-micklem-multibridle-18347966

Rensar tankarna i westernsadeln

.....

 

Är hos favoriten

Lite kvalitetsmys i stallet med stora favoriten ❤

Film från hoppträningen

Här kommer en kort film från hoppträningen igår. På andra hindret så hoppade han av lite tidigt, och även om hindrena är pyttesmå så gör han stora språng ändå, så jag flög med litegrann. Annars hoppade han bra tycker jag!
Glöm inte att trycka på kugghjulet nere i hörnet och välj 720 HD för bra kvalite!
 

Hoppträning 15 mars

Även om Micke gjorde världens jumbosprång över ett 50cm hinder så jag studsar av och landar på fötter, så var han superduktig idag på hoppträningen. Fick lite bilder och film utav gulliga Cajsa som fotade och filmade idag, så mer material får ni sen.
Vi höll allt väldigt lågt idag, runt 50-60cm, för att hålla det enkelt. Han är så stor så han blir trött både mentalt för bommarna och i kroppen för hans stora gång. Men han var duktig!
 

One day off

Tog "ledigt" idag från skolan och allt i omvärlden, stängde av väckarklockan och tog en lång sovmorgon. Det behövdes verkligen idag. Vaknade runt 8 och klev upp och gjorde frukost. Fixade sen ridsällskap och gick upp till stallet med Cajsa vid 10.
 
Idag var vi i stallet i lite mer än fem timmar. Timmarna bara flög iväg och det var så mysigt att bara ha en stalldag som jag numera typ aldrig hinner med då jag alltid har något att göra efteråt som jag måste stressa till. Vi gick dit, jag mockade och fixade allt. Sedan tog vi in hästarna och fixade iordning och skrittade ut i ungefär 20-30min. Det var såå fint väder även om det blåste ordentligt ibland. Hästarna var glada och nöjda hela uteritten! 
Sen red jag in på utebanan och red där i kanske en halvtimme medan Cajsa fotade mig. Hade samma tankar sen måndagens dressyrträning för Matilda - han ska fram för skänkeln, jag får inte "dra" honom i munnen och han ska vara lätt i handen. Idag kändes det så himla bra.
I början så kändes han tung och var lite här och var. Men när jag tänkte på det hon sa - "fram och en stilla hand" så tog det kanske ett varv på banan så var det borta. Han gick framåt, hade ett scwung och kändes fjäderlätt i handen.
Stolt över mig själv att jag faktiskt kan om jag bara ger mig fan på att jag ska lyckas. Har en sån motivationsboost med ridningen nu så det inte är klokt. Fick massa fina ord utav Karina och Cajsa efteråt, plus en massa fina bilder som Cajsa tog. Dagen kunde inte ha blivit bättre!
 

Specialvecka

Vi var inne på andra dagen på specialveckan idag, och idag åkte vi till Cecilia Hansson som driver Kybacka gård först. Hon berättade om deras älgpark, hon visade runt i stallet och på gården och sen blev vi bjudna på lunch. Sedan åkte vi till Gävle Ponnyklubb och blev guidade runt på deras nya, fräscha anläggning som byggdes klart för ett och ett halvt år sedan bara. Fint, fräscht och väldigt modernt. Foderautomater, stora ytor och brandsäkerhet överallt. Hovslagaren hade till och med egen ut/ingång och egen uppställning för hovslageri ;)
 
Kom hem sen och har varit så utslagen och trött.. vet inte om jag har något sorts virus men något är det. Känner mig utmattad hela tiden och känner mig varm och vill sova. Tror det blir hemma imorgon, är lite nedstämd så känns bäst att bara vara hemma och vila upp sig, sen åka till stallet och ha lite kvalitetstid och samla energi.

Kastar mig ut åt vargarna, del 4

 

Några fina från porträttfotograferingen

Och ja, konstatera tandställningen. Haha! Kunde inte le med stängd mun, såg värre ut då än att bara le med tänderna..
Foto: Cajsa

Föreläsning och dressyrpass

Dagen har verkligen gått i ett. Inte förrän för vid 19 kom jag hem och vid 20 kunde jag lägga mig i sängen och pusta ut. 
Skoldagen var mellan 8.30 och 15.00 och föreläsning med Owe Sandström stod på schemat idag. Riktigt, riktigt roligt och väldigt intressant. Den där gubben vet hur man underhåller och lär ut samtidigt. Jag kommer inte riktigt ihåg vad han jobbat med, så jag snodde lite information från Hannahs (klasskompis) blogg.
Owe är ju då för er som inte vet chefsregissör och designer på Sweden International Horseshow. Han har hunnit jobbat som zoolog, biolog, kläddesigner åt bland annat Abba och lärare under sitt iår 71åriga liv. Han är även den s.k. "pappan" till naturbrukslinjen, då han var den som startade och gjorde alla grundkurser. Dock är ju allt förnyat och uppdaterat. Häftig kille!
 
Efter skolan så kompletterade jag ett prov och sedan tog jag tåget hem. Kom hem halv fem och tog bussen direkt till stallet för att rida ett dressyrpass på Micke. Gick dåligt i början, men som vanligt så skärper jag mig och det går superbra på slutet. Vill bokstavligen spy på mina olater som jag har i ridningen.. jag håller i hästen alldeles för mycket och småbromsar med handen hela tiden. Även om jag är mjuk så är jag samtidigt hård och fipplar alldeles för mycket. En anledning till att jag får ont i armarna typ.. direkt? Usch, men när Matilda stog och sa åt mig stup i kvarten så gick det jättebra och sista galoppen svävade jag iprincip på moln. Han var lätt i handen, var rund och mjuk och rullade på enormt fint. Riktigt nöjd, efter det gick han bättre i traven och frustade på. Så det började minder bra, men efter om och men från piloten så gick hästen som en klocka istället. Tänk vad små fel kan göra så mycket. Bara öva massor!
Fick ett tips av Matilda att åka hem och skriva ner vad som gick bra och dåligt, sen vad jag ska förbättra och hur jag ska förbättra det. Så ska börja analysera och skriva ner varje gång, för att kunna göra det bättre på hästryggen nästa gång. 

Smakprov

Foto: Cajsa

Glad

Idag så red vi första markarbetsträningen utav tre, och det gick i helhet väldigt bra!
 
Han var lite av och på i början, men helt förståeligt för en dressyrhäst som helt plötsligt måste lyfta på fötterna ordentligt på olika avstånd. Tillslut skötte han sig bra, lite busig och laddad emellanåt men det kändes bara som glädjeskutt och inget annat. Satt kvar iallafall som tur var ;)
Orkar inte gå igenom träningen i detalj, är alldeles för trött för det nu. Men Cajsa var där och filmade och fotade, så ser det inte allt för hemskt ut så kommer det säkert lite bilder och kanske film. Efteråt så klädde vi av Micke till bara träns och gick iväg och fotade i det fina vårvädret. Fick höra att det vart fina bilder så jag är väldigt spänd på att se resultatet! EDIT: Fick just bilderna och ska precis gå igenom dom :D
 
Hoppas på bra bilder, så jag kan ändra om designen nån gång här.. less på att bara se mig på stor bild. Haha!
 
 

Kastar mig ut åt vargarna, del 3

 

Lycka är..

..när ett ridpass går bra och man känner sig säker på hästryggen. Bästa Micke ❤

Kastar mig ut åt vargarna, del 2

 

Äntligen fredag

Veckan har verkligen gått otroligt fort, redan fredag och dig välkomnar jag med öppna armar!
 
Idag efter skolan så kommer Becca och My och möter upp mig i Gävle. Vi ska käka på subway och sen ska jag kika efter en concealer. Är verkligen välbehövligt, gillar inte att ha foundation på vintern men jag måste täcka mina mörka ringar. Ser ut som en zombie när jag är så blek, haha.
Sen åker vi hem och då kommer Johan, som i vanlig ordning. En helg tillsammans och jag är redo för en ny vecka.
 
I helgen har jag stallet båda dagarna - uteritt på lördag och markarbetsträning på söndag. Endast skritt och trav på uteritten då vi måste bli säkra ute och ta det lugnt till en början. Sen markarbetsträningen, som jag har längtat. Ska verkligen bli superkul och lärorikt. Även kul att se hur Micke reagerar på alla bommar kors och tvärs, men det sköter han galant ;)
Hon som håller i träningen heter Jessica Rick. Hon har fått inspiration från de videoklipp som har surrat runt på facebook så ska bli roligt att se vad dom ska röra ihop för skoj.
 

Temadag om förintelsen

Idag har vi haft en temadag på skolan om förintelsen. Otroligt intressant att lyssna på och samtidigt riktigt hemskt. Ingenting man överhuvudtaget kan föreställa sig om hur jobbigt det var att gå igenom. Vi arbetade i grupper på förmiddagen, sen bjöd eftermiddagen på en föreläsning som Susanna Christensen höll i. Hon överlevde från koncentrationslägret i Bergen-Belsen och är idag 70 år. Totalt finns det 12 överlevande i Sverige från de olika koncentrationslägrena som fortfarande lever än idag. Imponerande och otroligt rörande att lyssna på hennes historia!
 
Bild från expressen. En bild på fyra av de 12 överlevande från koncentrationslägrena som åker runt och föreläser i Sverige. Från vänster: Hédi Fried, Susanna Christensen, Livia Fränkel och Piotr Zettinger.

Kastar mig ut åt vargarna, del 1

Här kommer del 1 på bilderna som Cajsa har fotat på mig och Micke. Bilderna togs igår den 3 mars när jag red för Matilda. Kameran hon använder är en Canon, modell vet jag inte. Sedan är objektivet ett Canon 50mm 1.8.
 
Känner verkligen att jag kastar mig ut åt vargarna. Det är långt ifrån "perfekt", jag var spänd när bilderna togs för hon kunde bara fota under början av passet, typ första 15 minutrarna. Jag har korta läder för att han va rätt busig så jag ville sitta säkert, därav att jag är otroligt bakåtlutad på vissa bilder, jag kom helt fel i sadeln utav det. Typ direkt efter Cajsa åkte så började jag slappna av och vi längde lädrena och det gick mycket bättre. Men jag vet vad jag har att jobba på, dock får ni gärna ge konstruktiv kritik om ni vill. Man ser även tydligt på nästan alla bilder att mitt tix att fippla med tungan i munnen kommer fram när jag rider. Gör alltid så, vet inte riktigt hur jag ska sluta, haha. Hope you enjoy!
 

Vill ni se mer?

 

Varför gör vi det här, egentligen?

 Något jag tänker på ganska ofta är vad det är som gör att vi åker till stallet varje dag, mockar samma skit, fixar samma mat, packar samma höpåsar och rider samma häst. Vad är det som får oss att fortsätta med det här varenda dag? Vissa dagar är ju verkligen bättre än andra. Vissa dagar är det som piss och man orkar inte med att rida när man mött den där skitiga boxen innan. Medan andra gånger är det så värt 100x om att mocka bajs dag ut och dag in för att rida är helt underbart och man vill aldrig sluta.
 
Jag rider inte varje dag, oftast blir det en gång under veckan och antingen båda helgdagarna eller en helgdag. Det beror på. Men jag gör det ju ändå, jag fortsätter komma tillbaka och göra samma rutiner "mina" stalldagar. Jag fudnerar ganska ofta vad det är som får mig att drivas framåt och inte ledsna på att göra skitgöran och att möta dom där dagarna då allt bara rasar samman. 
 
 
Jag har ridit sedan jag var 9år. Min mamma har haft häst enda sen jag var liten och det har alltid funnits "hästar" i familjen, inte egna, men hästintresset lever kvar fortfarande. Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig att ens börja, men jag var fast ganska fort. Lekte häst varje dag i skolan och hade plansher i hela mitt rum och drömde om en egen ponny. Jag satt varje dag och letade efter saker i Hööks-katalogen som jag skulle köpa åt min framtida ponny, byggde stall på stallet.se som jag skulle förverkliga i en egen gård när jag blev vuxen and so on. 
Jag har alltid älskat hästar, och oavsett hur min framtid ser ut, kommer hästarna alltid vara en del av mitt liv även om jag inte äger en egen. Min dröm är, och har alltid varit en egen hästgård. Ha ett "vanligt" jobb och sedan hästarna på sidan av med liten verksamhet. Precis lagom. 
 
Vad är det då som gör att jag fortsätter göra samma sak, dag ut och dag in, årstid efter årstid och aldrig ledsnar? Ska jag vara helt ärlig så har jag ledsnat många gånger. Jag har haft mina dippar och motivationskriser, har velat sluta och ge upp. Men just i dom tillfällena när man överväger att ge upp, då händer det alltid någonting som får en att skina upp igen och vilja fortsätta. Oftast händer detta när det i samband blir kaos i mitt liv allmänt, när jag mår dåligt och bara vill ge upp precis allt. 
 
En av de finaste bilderna jag har på mig och Mynte, fotad av Linda.
 
Jag tror allting bara handlar om vilja att lyckas. Att lägga ner all sin tid på det man älskar och vilja det helhjärtat. Man kanske inte kommer så långt med framgång pga pengar eller förutsättningar. Men man kommer komma tillräckligt långt om man själv bara vill, för att kunna lyckas med sig själv och sin häst. Jag vill det här. Jag vill lägga hela mitt hjärta på hästarna och oavsett om jag bara vill grina vissa dagar för att jag verkligen inte orkar så är det värt det alla gånger om, när det går bra och allting är på topp. För mig så överväger det bra det dåliga, jag försöker alltid vara positiv och se allting från den ljusa sidan. Jag lär mig utav den här perioden nu, att vara medryttare, få träna och ta eget ansvar inför framtiden och min dröm. 
 
Vad som får mig att fortsätta vilja alla dagar i veckan är alla underbara ridpass, alla som stöttar mig och min vilja att lyckas. Jag kanske inte kommer till den högsta nivån, men jag vet att jag kan komma en bit och det är så värt det.

Allt annat än pigg

Vaknade imorse och var hur trött som helst, däckade direkt igår. Men känner mig ändå hyfsat utvilad, för idag är det specialidrott och då får man inte va trött minsann, haha. 
Jättemånga har även blivit magsjuka nu så jag är extra försiktig och tvättar händerna jämt haha! Har inte tid att bli sjuk, vill inte va sjuk för den delen heller..

Sitter just nu och väntar på tåget till skolan. Slutar sent idag och kommer inte hem förrän halv sex så jag ska försöka beta av lite rester närjag kommer hem och sen sova. Det behövs!

Ha en bra dag allihopa så hörs vi sen, inlägget jag pratade om igår kommer upp idag så håll koll.

Blir så glad

Kommer verkligen somna med ett leende på läpparna, trots att jag helst bara vill somna just nu. Är bara helt otroligt slut efter den här dagen. Gårdagens nedstämdhet som kröp sig på är som helt bortblåst och det har redan vänt till något gott. Det bådar gott att vara positiv!
Sen blir man ju otroligt glad när man loggar in och statistiken är rätt så mycket högre än vad den brukar vara. 
 
Efter en trött dag i skolan så åkte jag hem, tog det lugnt en timme och for sedan upp till stallet. Fixade Micke för ett ridpass och Matilda kom och hjälpte mig från marken. Vi skrittade fram en sväng ute och sen longerade hon kanske 20min innan jag red, han var lite bråkig idag och ville inte lyssna vid longeringen, men tillslut gav han sig och var duktig!
Sen hoppade jag upp och red, mycket ställa och öva på att inte dra - utan leda hästen åt det håll jag ska ställa och böja. Var svårt för han var lite framtung till en början. Men sen lyssnade han och det gick bättre. Sen övade vi på att sätta tryck i traven och att han skulle vara framme, i takt med att det gick bra så la vi in galopp på stängda sidan av volten och trav på öppna sidan av volten. Han skulle vara framme hela tiden och ha ett bra tryck och vara rakställd hela tiden. Eftersom jag har i huvudet hela tiden att "tänk om han bockar eller kastar sig iväg?" så hade jag till en början svårt att bara sätta mig ner och driva framåt. Men tillslut så släppte det och det gick jättebra. Han sparkade bakut någon gång och började "gunga" lite några gånger, men aldrig bockade han och är så nöjd för det. Han vart riktigt trött och slutkörd efter ridpasset, så lång avskrittning och massa pussar efteråt. För så duktig han hade varit idag har han inte varit innan med mig. Kände mig även nöjd att jag bara släppte min oro och vågade driva fram, det känns även snabbare än vad det är för att han har en så otroligt stor galopp med enormt mycket påskjut. Men är mer än nöjd efter idag. Smörjde även utrustningen efteråt och gjorde rent lindor och schabrak så gott det gick.
Tyvärr inga bilder nu, men Cajsa var så snäll och fotade så bilder kommer imorgon. Gulledu!
 
Kommer även ett bra inlägg imorgon på dagen så håll utkik!

Hopplektion 2 mars

Hopplektionen på Xamir igår gick som sagt enligt mig, hur bra som helst faktiskt. 
Xamir (Xamir Interagro) är en Lusitano, skimmelvalack född 2002 och från stuteriet Interagro. Väldigt lagom pigg och otroligt snäll häst. Inte jättestor, ganska så lagom i mankhöjd. Att rida är han inte så framme för skänkeln utan spö i handen, men med spö i handen så blir han en helt annan häst med bra bjudning. Blir lätt kort i halsen och väldigt studsig i steget när man ska samla och korta upp. När han blir pigg så sparkar han bakut vartannat galoppsteg för att det bara går upp och ner istället för framåt.
 
Men till träningen då. Övningen var den som visas på bilden. På vänster långsida så hade vi tre kryss som studs. Höger långsida var det tre räcken med en bom = ett galoppsprång mellan varje räcke. På utsidan av A-volten längst ner hade vi ett sockerbitshinder. Sedan två räcken med en galoppbom innan på diagonalen H till F och K till M, man ser bara diagonalen K till M men den andra skymtas bakom.
Allting gick verkligen som på räls. Först hoppade vi kryssstudsen uppifrån och ner mot där jag står och tar bilden i galopp, sedan bryta av till trav och svänger in på diagonalen H till F i vänster varv och rider an mot räcket. Det gick bra och kom rätt alla gånger. Sedan körde vi lika som den linjen plus att vi lade till andra diagonalen K till M direkt efter i galopp. Kom fel en gång men det rättades till snabbt och sen gick det bra. 
 
Vi körde hela banan ganska snabbt och den löd - kryssstuds, diagonal i vänster varv H till F, ett varv på volten och hoppa sockerbitarna utan stigbyglar, fånga stigbyglarna i farten och rida diagonal K till M i höger varv, vänster galopp och långsidan med studsräcken och sen ett varv på volten utan stigbyglar och fånga stigbyglarna efter det. 
 
Banan gick lite sämre när jag skulle rida volten. Han blev jättestudsig på volten första varvet jag red. Jag höll ihop honom för mycket och då gick det bra upp-ner-upp-ner och inte fraamåt. Fick rida hela banan en gång till och då gick det bättre, fick fram honom och han sparkade och studsade bara lite men det korrigerade jag snabbt. Red ett varv till på volten direkt och då gick det bättre än innan. Svårast var att hitta stigbyglarna samtidigt som att hålla ihop och driva framåt. 
 
Stoltast är jag över mig själv och min hopprädsla. Innan var det läskigt med 60cm, igår hoppade jag 70cm utan en klump i magen. Känns så himla bra och jag har bara min lärare Frida att tacka, och är så tacksam att jag har möjlighet att utvecklas på hoppspecialen på erfarna ridskolehästar med hjälp utav Frida. 

Seg dag

Red på Xamir idag i skolan. Vi hade hoppning och det gick såå bra. Är så nöjd med mig själv, min insats och på hästen. Mer om det i ett enskilt inlägg imorgon.
Har legat nu i två och en halvtimme och skrivit en uppgift som skulle va inne senast innan tolvslaget. Vadå sista sekunden? 😉 så typiskt mig! Hann klart i allafall och jag är nöjd för det.

Är även helt slut dagen till ära. Fick ett samtal under dagen som fick mig lite nedstämd, men livet rullar på ändå och jag försöker se något positivt i allt och försöker kämpa på vidare ändå. Det är vad det är, och oavsett vad så ska jag fortsätta leva varje dag som om de vore den sista. Fortsätta göra det jag älskar och aldrig vara negativ.
Godnattkram till er alla. Glöm aldrig bort er själva och hur bra NI är. Glöm inte bort de ni älskar och njut av livet och det ni har så länge det varar ❤

Min helg

Min helg har varit så lugn och skön, men med lagom mycket av varje. I fredags så firade jag och tjejerna Agnes som fyllde 18år för ett tag sen. En mysig kväll vart det med god mat och efterrätt. Sen vid halv tolv kom Johan och hämtade mig, vi hann knappt lägga oss i sängen innan jag totaldäckade, var så himla trött!
 
Vaknade sen upp lördag morgon med en ordentlig sovmorgon med god frukost. Vid 13 så plockade jag och Johan upp min syster och styrde mot stallet. Vi fixade markservice och sen begav oss ut med Cajsa som sällskap på en 1,5timmes runda i alla gångarter. Micke var pigg och lite för stark emellanåt, men skötte sig superbra trots att han nästan bara bockade i galoppen. Därför höll vi oss mest i trav och skritt. Han vart för stark så det hade bara blivit farligt att galoppera mera. Nästa lördag gör vi lika igen och hoppas att vi kan galoppera lite mera ;) Han behöver bara komma ut mera så tror jag att han kommer bli lugnare.
 
Idag hade vi också en lång sovmorgon, styrde sen en snabbis till stallet och fotade Cajsas dressyrträning på Silje. Foton från den och filmsnutt kan ni se på hennes blogg ⇨ http://nouw.com/cajsaerikssons/
Efter det har vi bara vart hemma och tagit det lugnt. Imorgon väntas skola och hoppning står på morgpndagens lektion. Ska bli så kul!
 
En bild från en hopplektion i höstas på en av skolans hästar Xitau.
RSS 2.0